maanantai 23. syyskuuta 2013

MUIKUN SAVUSTUSTA

Aamusta alkaen alkoi tekemään mieli savustettuja muikkuja. Aamukahvia juodessa emäntä hihkaisi että nyt
olisi niitä muikkuja. Ei muuta kun hakemaan. Kalapaikana toimi tällä kertaa voikan torin kalatiski.


Kotona perkasin muikut ja otin muikun mädit talteen




Kaikki kannattaa ottaa talteen, muikun mäti on aika arvokasta.


Mädin pesin ja maustoin suolalla. Haarukalla rakenne rikki ja kalvot pois. 
Muikut suolasin ja annoin hetken maustua.Itse tykkään suolata ensin.Toiset kastaa muikut suolavedessä savustuksen jälkeen.



                                               Ei muuta kuin muikut ritilälle ja savustumaan.


             Savustuspöntön pohjalle leppärouhetta antamaan savun maun ja palasokeria antamaan väriä.




Tulet pöntön alle. Tulen voimakkuus tulee kokemuksen kautta mikä on itse kokeiltava.
muikut oli tällä kertaa savustumassa 20 min  


               Tarkistus että onko muikut kypsiä ja onhan ne. Ei muuta kuin muikut astiaan ja syömään.



                                                             Näin hyviltä ne näyttävät lautasella.




Savustus välineitä kannattaa teettää jollakin tutulla jos on mahdollista. Vanhasta kiukaasta esimerkiksi voi rakentaa savustusastian. Ja tietysti kaupoista voi katsoa. Maukkaita hetkiä.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HYVÄÄ JOULUA